Der gemmer sig flere fordele ved at holde fri fra en travl hverdag end man lige tror. Det kan vise sig at være en god investering på den lange bane.

Bør vi være tilgængelige i vores ferie?

Det kommer selvfølgelig an på din situation. Er du ansvarlig for et projekt med folk i udlandet, der måske ikke har ferie på samme tid, eller er du selvstændig, så kan der være gode grunde til at være tilgængelig. Vi ser tit, at arbejdet sjældent bliver lagt helt i skuffen, selvom det er ferietid. Er du nødt til at kunne tjekke mails eller besvare opkald, bør du skemalægge, hvornår du kan fanges, så du ikke forstyrres hele tiden. Aftal fx, at du arbejder/kan kontaktes en time hver morgen. Denne løsning kan fungere, men er langt fra optimal. Du når aldrig at falde helt ned.

Stikket bør trækkes

Det er bedst for hoved, krop og sind at holde helt fri. Meld derfor klart ud til dine medarbejdere eller din ledelse at du holder ferie og har behov for at koble af og være sammen med familien. Gør det med respekt for dig selv, så bliver det også forstået og overholdt.

3 gode råd til at forbedre krop og sind i ferien

 1. Drop det hektiske program. Der skal være ro mellem aktiviteterne, så kroppen når at falde ned inden man skal i gang med en ny aktivitet. Når der ikke er aktiviteter, kan der stadig hygges om børnene, og sørges for at alle har en god ferie.
 2. Brug dig selv fysisk hver dag – gør hvad der er attraktivt for dig. En gå-tur ved stranden, måske iført løbesko hvis det skulle tage dig. Det er vigtigt at få pulsen op flere gange om ugen, men lad det ikke stresse dig. Intensiv træning stresser kroppen mere og gør det sværere for dig at nå ned på et lavt stressniveau. Hold dig derfor i gang med let træning hver dag. Tag familien med!
 3. Vær’ offline. Forsøg at være mest muligt offline i din ferie. For de fleste er det umuligt helt at droppe onlineverdenen, men gør en indsats for, at det ikke har lige så meget tag i dig som i din hverdag. Slå notifikationer fra på din telefon så du ikke bliver forstyrret og lettere hopper i fælden.

Det tager flere dage at falde helt ned efter mange arbejdsuger, hvilket ikke er optimalt, når vi kun har 1 uges ferie, og vi gerne skulle nå at forberede os på at skulle i gang igen. Det er derfor vigtigt at gøre gode ting for din krop og dit sind, det får dig hurtigere ned i gear og gør din krop gladere.

Se din ferie som en sundhedsfremmende aktivitet og ikke som unødvendigt luksus!

Tilbage på arbejde

Når du kommer tilbage på arbejdet mærkes et nyt energiniveau. Din hjerne har fået luft, og du er ikke stressramt. Det gør, at der opstår mentalt overskud, hvor man ser småting, som ikke blev set dengang før ferien. Det betyder, at du er en bedre kollega med godt humør, som er løsningsorienteret.

Undervurdér ikke din ferie! Det kan ændre din arbejdsplads.

Skal vi hjælpe dig?

Kan du bruge hjælp til at få motivationen op i gear og lære at bruge ferien bedst muligt? Så er vores 1-1 motivationssparring måske noget for dig?

Held og lykke med salget!

Finder du vores blogs lærerige og interessante eller er du tidligere kunde hos SalesBoost ApS? Anmeld os gerne på Google gennem dette link.

  Navn*

  Evt. virksomheds navn

  E-mail*

  Tlf. nummer*

  Vælg forløb (efterlad tom, hvis du ikke henvender dig for et specifikt forløb)

  Din besked

  0 replies

  Skriv en kommentar

  Want to join the discussion?
  Feel free to contribute!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.