Oplever du, at pres og uløste opgaver punkterer din arbejdsglæde? Gør noget ved det NU! I denne blog får du 6 gode råd, der giver dig større overskud på jobbet – og en bedre mavefornemmelse når du går hjem.

Effektivitet klinger af overblik og bundlinje. Og måske også lidt af stress. Sådan behøver det ikke være. Personlig effektivitet dækker, i denne blog, over personligt overblik og overskud. Og over at kunne gå hjem fra arbejde med en god mavefornemmelse.

Personlig effektivitet er også afgørende for at skabe værdi for virksomheden. Du er med til at skabe et forspring til virksomhedens konkurrenter, når du udnytter din tid optimalt.

Vil du læse mere om hvordan SalesBoost kan øge din personlige effektivtet?

I denne blog får du 6 gode råd til større personlig effektivitet, der hjælper dig styre din tid og prioritere dine arbejdsopgaver. Og giver resultater med det samme.

Personlig effektivitet

6 gode råd til større personlig effektivitet

Lav en 3-over-og-3-under liste

Sikrer overblik og ro i maven.

Start med at prioritere dine opgaver, når du planlægger din dag.
Skriv de 3-5 vigtigste opgaver ned.

Disse opgaver SKAL løses.

Sæt en streg under opgaverne. Skriv nu dine øvrige opgaver – i prioriteret rækkefølge – under stregen. Disse opgaver KAN løses.

Når du alle dine SKAL LØSES opgaver tidligere end forventet, hiver du den øverste KAN LØSES opgave op over stregen, og går igang med den.

VIGTIGT! Kommer der en uopsættelig opgave ind i løbet af dagen, må du prioritere, og flytte en af dine andre SKAL LØSES opgaver under stregen.

Tag styringen over dine mails

Giver dig forbavsende meget ekstra arbejdstid.

Mails forstyrrer. Især når vi koncentrerer os. Sidder du koncentreret, og bliver forstyrret, tager det mellem 30 sekunder og 5 minutter at genfinde koncentration, alt efter opgavens kompleksitet. Får du mange forstyrrende mails i løbet af en dag, bliver det til rigtig mange ineffektive minutter. Samtidig forøger forstyrrelser vores stressniveau.

Slå mail pop-up fra på din pc, og læs kun mails 2-4 gange pr. dag.

Få småopgaver fra hånden med det samme

Sparer dig for mange minutter, og giver ro i den øverste etage

Når du er blevet forstyrret, så få opgaver, der tager under 2 minutter, fra hånden med samme. Det kan være et simpelt svar, en hurtig forespørgsel eller en opgaver der skal sendes videre. Så forstyrrer opgaven kun én gang.

Saml opgaver der ligner hinanden

Spar tid og mentale kræfter.

Løs opgaver der ligner hinanden samlet. Eksempelvis telefonopkald. Saml dine opkald til kunder, og tag dem alle på én gang. Du en masse tid, fordi du kun skal ind i netop den mentale tilstand én gang. Og så hjælper et vist antal gentagelser af samme type opgave dig til at komme “i flow”. Du føler dig bedre tilpas med opgaven, føler du har bedre styr på opgaven, og får opgaven hurtigere/mere effektivt fra hånden.

Skal du koncentrere dig? Del din tid op i bidder

Få maksimal effekt af din hjerne, og spar tid.

Lad forskning hjælpe dig til at bruge din tid mest effektivt. Forskning viser nemlig, at de fleste af os kan koncentrere os mellem 20-30 minutter ad gangen, herefter begynder vi at miste fokus. Vi kan sammenligne vores koncentrationsevne med en muskel; den bliver træt af at blive brugt, men heldigvis kan den trænes op til at kunne yde i længere tid ad gangen.

Vi ved også, at vi mister værdifuld tid – og øger vores stressniveau, hver gang vi ufrivilligt bliver revet ud af vores koncentration.

Løsningen er at planlægge ud fra vores viden. Har du en opgaven der kræver 2 timers koncentration – del den op i 4 bidder. Arbejd koncentreret i 20-30 minutter, hold en pause på 5 minutter, og gentag til opgaven er løst. Du vil blive forbavset over hvor hurtigt du får løst opgaven! Ved opgaver der kræver længere tids koncentration, skal hver tredie pause være en længere pause – 15-20 minutter.

Bed om hjælp

Spar tid, og gør din kollega glad!

Har du ikke kompetencerne til at løse opgaven, eller er du gået i stå? Bed om hjælp! Hjælpen kan være alt fra et godt råd, til et kursus. Det lyder banalt, men faktisk er de bedste råd tit helt enkle.

Husk, vi vil gerne hjælpe.

SKAL VI HJÆLPE DIG?

Har du mistet overblikket? Så lad os hjælpe dig. Book en sparring med Anna, giv dig selv dig selv ro, og skab mere værdi for virksomheden.

Kontakt Anna direkte på 41415049. Du kan også udfylde den nedenstående kontaktformular, så tager vi en uforpligtende snak.

Er du tidligere kunde hos SalesBoost ApS eller finder du vores blogs lærerige og interessante? Giv os gerne en anmeldelse på Google gennem dette link.

.

  Navn*

  Evt. virksomheds navn

  E-mail*

  Tlf. nummer*

  Vælg forløb (efterlad tom, hvis du ikke henvender dig for et specifikt forløb)

  Din besked