Er du en af de mange der netværker? Har du sat dig tydelige målbare mål for, hvad du vil ha’ ud af din indsats? I denne blog får du 6 gode råd til at få maksimalt udbytte af din netværksindsats.

Der er vist ingen tvivl om, at netværk er kommet for at blive! Ikke at det er nogen nyhed, for det har altid været afgørende for at få succes (i hvert fald for langt de fleste). Tænk bare på Frankrigs elite, hvor stort set alle har gået på den samme skole, eller på hvordan etablerede konsulenter ofte udelukkende sælger gennem mund-til-mund.

En stærk salgskanal

Der findes næppe en stærblack__white_handshake_-_still_from_the_film_colour_blind_2009kere salgskanal. Vi stoler mere på dem vi kender end på annoncer og salgstaler, og kan du få dit netværk til at anbefale dig, er du rigtig godt på vej.

Men… du risikerer også at bruge en masse ressourcer, der i sidste ende ikke skaber tilstrækkelig værdi: Kaffedates og netværksmøder hvor du ikke har taget stilling til hvordan, og hvor godt, det egentligt rammer din målgruppe, eller kundemøder hvor du ikke får aftalt, hvordan I hjælper hinanden ind i hinandens netværk.

Begrebet dækker bredt – netværk som du betaler for at være en del af, netværk der skabes i helt andre sammenhænge (f.eks. gennem børnenes skole eller sport), dit netværk af tidligere kolleger, af kunder og erhvervsforbindelser osv. osv.

Vi har alle netværk – vi er bare ikke alle lige gode til at bringe det i spil.

6 gode råd

Nedenfor får du 6 gode råd, der hjælper dig til at få det meste ud af dit netværk.

1. Afdæk dit netværk

Du har sansynligvis et større netværk, end du selv er bevidst om. Brug lidt tid på at mappe dit netværk. Hvem kender du, og – ikke mindst – hvad kan de hjælpe dig med. Dit netværk kan alle hjælpe dig, men på forskellige måder. Nogen kan hjælpe dig med et godt råd, nogen kan henvise dig til en kunde og nogen kan aflaste dig når nødvendigt.

2. Giv noget af dig selv

Skab et stærk netværk ved at hjælpe andre – før de har hjulpet dig.

Vær opmærksom. Spot det, når en mangler gode råd til noget, som du har kompetencer i. Giver det mening at dele din viden, skal du helt klart gøre det. Det giver et enormt godt førstehåndsindtryk at komme med et godt råd og hjælpe en person på rette kurs – men kun når du er sikker på at din indblanding er velkommen, så husk lige at spørge først.

Når du hjælper andre mennesker, vil de fleste også hjælpe dig tilbage, når du har brug for det. Husk, vi elsker at hjælpe, men vi hader at føle os udnyttet.

3. Vær skarp på nytten af dit netværk

Tag stilling til hvem du sidder overfor, og hvordan I kan hjælpe hinanden. Vi er ofte fristet til at deltage i for mange netværkssammenhænge, fordi vi er er bange for at gå glip af noget. Drop den tanke! Tag i stedet stilling til om lige præcis det netværk eller det kaffemøde skaber tilstrækkelig værdi for dig. Ja, det er ok at sige nej til et kaffemøde.

Brug den ekstra tid du får til at undersøge hvilke netværkssammenhænge, der skaber værdi for dig, og gå så aktivt efter dem. Vent ikke til du bliver spurgt.

4. Vær knivskarp på din salgspitch

Uanset hvilken netværkssammenhæng du er i, skal du levere din salgspitchDell Women's Entrepreneur Network event - NYC

Også hvis du er til kaffemøde.

Din salgspitch skal være kort, præcis, til at forstå og værd at huske. Oftest skal du ikke sælge til dit umiddelbare netværk, men til netværks netværk. Husk det, og hav fokus på at din salgspitch ska
l kunne leveres videre i et nyt netværk.

Og vigtigst – hav nu for pokker fokus på den værdi du skaber, og det ønske du opfylder!

Læs vores blog om salgspitchen/elevatortalen.

5. Ha’ et konkret mål for enhver netværkssammenhæng

Du opnår mere, og slapper faktisk mere af, når du sætter dig et mål inden et (netværks)møde.

Spørg dig selv hvad du gerne vil opnå. Og sæt dig et mål herudfra. Er du ny i netværket, skal du måske gøre dig positivt bemærket ved at give et godt råd. Er du velkendt i netværket, skal du måske spørge efter en reference.

Læs vores blog om at sætte mål.

6. Spørg!

Du skal turde spørge. Efter henvisninger, efter et godt råd, efter om du kan hjælpe med noget…

Når tilliden er på plads, er det ekstremt stærkt at spørge dit netværk om potentielle kunder til dit produkt eller ydelse. Igen – vi vil gerne hjælpe.

Følger du ovenstående 6 råd, vil du få langt mere udbytte for den tid du bruger på at netværke.

Husk, de fleste af os elsker at hjælpe andre. Tag din netværksindsats til næste niveau, og udnyt den fantastiske salgskanal som netværk kan være. Held og lykke!

SKAL VI HJÆLPE DIG?

Har du brug for gode råd til at godt i gang med at netværke?

SalesBoost klæder dig på til at få mest værdi ud af dit netværk og sikre at din tid ikke bliver spildt.

Kontakt Anna direkte på 41415049. Du kan også udfylde den nedenstående kontaktformular, så tager vi en uforpligtende snak.

Held og lykke med salget!

Er du tidligere kunde hos SalesBoost ApS eller finder du vores blogs lærerige og interessante? Anmeld os gerne på Google gennem dette link.

  Navn*

  Evt. virksomheds navn

  E-mail*

  Tlf. nummer*

  Vælg forløb (efterlad tom, hvis du ikke henvender dig for et specifikt forløb)

  Din besked

  0 replies

  Skriv en kommentar

  Want to join the discussion?
  Feel free to contribute!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.