Denne blog giver dig en god forståelse for begrebet, innovation, og giver dig tanker til at styrke udviklingen i din virksomhed. Det gælder både internt i virksomheden og i samspillet med kunder, leverandører og omverden. Vi ser på selve definitionen af innovation og hvornår innovativ tanker giver værdi.

.

Innovation

Hvad er innovation

Når det kommer til at formulere hvad innovation er, slår tungen knuder hos mange. Nogle fokuserer på teknologien, andre på branding – og en helt tredje gruppe mener at innovation indebærer helt nye, anderledes og gennembrydende idéer. Der er mere end 50.000+ søgninger på Google hver måned omkring hvad innovation er. Og når det kommer til en definition, er der lige så mange meninger som der er mennesker!

Virksomhedsejere er enige om at de ikke vil kunne overleve uden innovation, men kun ca. 25% har defineret de egenskaber og aktiviteter, de skal bruge for at være innovative.

Definition på Innovation

Nick Skillicorn fra IdeatoValue.com, har forsøgt at snævre begrebet ”innovation” ind, ved at interviewe 15 af verdens mest respekterede innovationseksperter. Det var ikke en nem opgave, da alle eksperterne havde hver deres syn på emnet. Men ved en grundig analyse af deres svar, fandt han frem nogle punkter som gik igen hos alle.

Resultatet af undersøgelsen endte i en definition:

”At iværksætte en original idé, som imødekommer en specifik udfordring og tilføjer værdi for både kunden og virksomheden.”

Så næste gang du står overfor at skulle definere innovation eller deltage i en innovationsdebat, kan du nu være klar i spyttet om hvad innovation egentlig er.

En udfordring kan være mange ting

En udfordring er et forhold, som virksomheden skal reagere på. Udfordringer kan være både interne og eksterne svagheder og trusler, men fælles for dem er, at der skal innoveres for at løse udfordringen.

Måske sakker din virksomhed bagud i forhold til konkurrenterne, fordi I har langsommere og mere besværlige arbejdsgange. Det er en svaghed. Her kan innovation sikre, at i kommer på niveau med, eller måske over, konkurrenternes arbejdsgange. En god måde at starte en innovativ proces er ved at spørge dem som har fingrene i mulden, nemlig dine medarbejdere.

En anden udfordring kan være en ny mulighed i den globale handel, der gør at et nyt marked bliver interessant for din virksomhed. Her skal du igen iværksætte en innovativ proces, der baner vejen for at træde ind på det nye marked. Igen kan du samle et innovativt team, eksempelvis med udvalgte medarbejdere, bestyrelsesmedlemmer og eksterne samarbejdspartnere.

Andre udfordringer som kræver innovative processer kan være en økonomisk krise, nye teknologier på markedet, ny lovgivning eller noget helt andet.

Kan du få en innovativ tankegang, og innovative processer, indarbejdet i virksomheden, kan virksomheden reagere langt hurtigere i den agile verden og dermed være mere effektivt på de udfordringer, der uvægerligt dukker op. Innovation som en del af virksomhedens hverdag, styrker virksomheden.

Skal vi hjælpe dig med at stå stærkere overfor udfordringer?

Vil du rykke foran konkurrenterne og være klar på de udfordringer, der hele tiden opstår? Det kræver innovative metoder at komme i gang. Vi har erfaringen til at sikre omstillingsparathed. Du er altid velkommen til at ringe uforpligtende til mig. Jeg kan kontaktes direkte på 41415049. Du kan også udfylde den nedenstående kontaktformular, så tager vi en uforpligtende snak.

Held og lykke med salget.

SalesBoost

Anna

Er du tidligere kunde hos SalesBoost ApS eller finder du vores blogs lærerige og interessante? Giv os gerne en anmeldelse på Google gennem dette link.

.

  Navn*

  Evt. virksomheds navn

  E-mail*

  Tlf. nummer*

  Vælg forløb (efterlad tom, hvis du ikke henvender dig for et specifikt forløb)

  Din besked