Forstil dig, at kende din omsætning 3-6 måneder frem i tiden. Og at vide præcis hvornår du skal sætte ind, for at nå dit omsætningsmål. I denne blog, giver jeg gode råd til, hvordan du kommer igang.

Tag styringen på din omsætning – i sidste ende er det et spørgsmål om overlevelse!

Få overblik over din fremtidige omsætning

Dit hjælpeværktøj er CRM-systemet. Det kan være et excel-regneark, det kan være free-varesystem fra “skyen”, eller det kan være det forkromede system der kan det hele. Dit behov afgør systemet. 

Første skridt er, at få alle dine kundedata ind i CRM-systemet. Næste skridt at få overblik over din omsætning, og som grundlag herfor, skal følgende data være tilgængelige:

 • den omsætning du forventer fra hver kunde/kundeemne
 • hvornår du forventer at lukke ordren
 • hvor stor sandsynlighed der er for, at du lukker ordren. Eksempel: efter første møde ved du at kunden indhenter tilbud fra 3 leverandører. Du sætter derfor sandsynligheden for at vinde ordren til 33%
 • og så skal du notere i systemet, når du rent faktisk lukker ordren.

Udfra disse få data, kan du trække alle nødvendige oplysninger.

Ved hjælp af de første 3 informationer, får du et overblik over din omsætning fremadrettet, og hvornår den forventes at falde. Det er selvfølgelig den sandsynlige omsætning, men i længden viser dette tal sig at være ganske præcist. Og den viden er guld værd for dig!

Eksempel: virksomheden skal omsætte for kr. xxx; med pipeline styring kan du se om det er realistisk, eller om du skal øge salgsindsatsen.

Tidlig indsats virker

Vil du vide om du holder skindet på næsen efter sommerferien? Her hjælper det sidste punkt dig. Eksempel: er gennemsnitstiden for et salg 4 måneder, kan du gå 4 måneder frem i din pipeline, og se den sandsynlige omsætning. Er det nok, ellers skal du skrue op for salgsindsatsen nu.

Præcise budgetter

Med pipeline styring kan du udarbejde budgetter på baggrund af præcise tal (fremfor fornemmelser). Det gør budgetteringen lettere og langt mere præcis.

Lyder det smart? Det er det også. Og i længden tidsbesparende. 

SKAL VI HJÆLPE DIG med pipeline styring?

En god måde at komme igang med at få overblik over omsætningen, er ved at tage kontakt til mig, Anna, og booke et uforpligtende møde…

Jeg kan kontaktes direkte på 41415049. Du kan også udfylde den nedenstående kontaktformular, så tager vi en uforpligtende snak.

Held og lykke med salget.

Er du tidligere kunde hos SalesBoost ApS eller finder du vores blogs lærerige og interessante? Giv os gerne en anmeldelse på Google gennem dette link.

.

  Navn*

  Evt. virksomheds navn

  E-mail*

  Tlf. nummer*

  Vælg forløb (efterlad tom, hvis du ikke henvender dig for et specifikt forløb)

  Din besked

  0 replies

  Skriv en kommentar

  Want to join the discussion?
  Feel free to contribute!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.